phone  020-2258433       email  info@attitudeworks.nl
hotel vacatures website bell
Vind jouw horeca vacature
Zoek vacatures
Zoek kandidaten
 

10 tips & tricks voor de beste videosollicitatie, deel één.

Geschreven op 19 februari. Marjorie Woudenberg, Managing Director AttitudeWorks.nl

Solliciteren via video maakt zijn opmars en steeds meer werkzoekenden gebruiken deze mogelijkheid om hun nieuwe werkgever te laten zien waarom juist zij geschikt zijn voor die droombaan. Tegenwoordig is het opnemen van een filmpje zo gedaan via tablet of mobiel, wat een hoop mogelijkheden met zich meebrengt, maar met niet altijd de gewenste uitkomst.

Het laatste wat je wilt is jouw videosollicitatie versturen en erachter komen dat je niet te verstaan bent of dat je niet goed zichtbaar bent.

Op AttitudeWorks.nl krijgen kandidaten de kans om zichzelf te presenteren via een videosollicitatie. Hieronder geef ik jou als werkzoekende de eerste vijf tips & tricks die ervoor zorgen dat jouw videosollicitatie eruit springt en je nieuwe werkgever laat zien waarom jij die baan verdient!

Allereerst: wat zeg je allemaal in een videosollicitatie?

De videosollicitatie is jouw unieke kans om écht te laten zien wie je bent. In de videosollicitatie vertel je de werkgever wat jou motiveert, wat jij uniek vindt aan jezelf en waarom alleen JIJ geschikt bent voor deze baan. Verdiep je in de functie waarop je solliciteert zodat jouw motivatie nog sterker overkomt en je laat zien dat jij echt voor deze functie gaat.

Houd deze tips & tricks in gedachten voordat je begint met recorden. Hierbij de eerste 5 tips & tricks.

  1. Houd oogcontact Zorg ervoor dat je camera recht voor je ogen staat, zodat je niet op iemand neerkijkt. Blijf goed in de camera kijken, waardoor je oogcontact houd met de persoon die je videosollicitatie bekijkt.
  2. Zorg voor de juiste achtergrond en verlichting Het is belangrijk dat je een neutrale achtergrond hebt, zodat je goed zichtbaar bent en niet wegvalt tegen je achtergrond. Ook speelt het juiste licht een belangrijke rol, zorg er dus voor dat er geen licht in de camera schijnt. Natuurlijk licht is altijd het beste, je zult pas echt schijnen in daglicht!
  3. Wees goed te verstaan Het spreekt natuurlijk voor zich dat je goed verstaanbaar moet zijn, toch blijkt dit vaak nog een uitdaging. Zorg daarom dat je goed in de microfoon praat, deze niet te ver van je af staat en dat je duidelijk articuleert. Belangrijk is ook dat je in een stille ruimte staat, zonder storende achtergrond geluiden.
  4. Houd je smartphone of tablet stil Indien je jouw videosollicitatie opneemt met een smartphone of tablet, wees je er dan van bewust dat je hierdoor sneller een bewegend of trillend beeld krijgt. Voor een duidelijk beeld, zorg er daarom voor dat je smartphone of tablet goed stil staat tijdens het opnemen.
  5. Kleed je passend Voor een echt sollicitatiegesprek draag je ook nette kleding, een videosollicitatie is niets anders. Draag daarom passende kleding, waarin jij je gemakkelijk voelt, maar waarmee je toch een goede indruk achterlaat.

Stay tuned voor de overige 5 tips & tricks om jou kans op succes nóg meer te vergroten!

Deel deze pagina