phone  020-2258433       email  info@attitudeworks.nl
hotel vacatures website bell
Vind jouw horeca vacature
Zoek vacatures
Zoek kandidaten
 

10 tips & tricks voor de beste videosollicitatie, deel twee
Geschreven op 24 februari. Marjorie Woudenberg, Managing Director AttitudeWorks.nl    

Vorige week deelde ik met jullie de eerste vijf tips voor een succesvolle videosollicitatie. Hieronder de vijf vervolg tips die ervoor zorgen dat jouw videosollicitatie niet alleen met veel interesse bekeken wordt, maar ook daadwerkelijk leidt tot de baan waar je met zo veel enthousiasme voor solliciteert!

Laten we verder gaan met de tips & tricks:

Tip 5. Maak het filmpje niet te lang
Zorg voor een bondig en pakkende video. Praat enthousiast, actief en laat het filmpje niet langer dan 3 minuten duren.

Tip 6. Oefen een paar keer met opnemen
Ik adviseer om een aantal keer te oefenen met het opnemen van je videosollicitatie. Met de recording feature kan je onbeperkt oefenen met opnemen, totdat jij vindt dat je het beste van jezelf hebt neergezet.

Tip 7. Licht je werkervaring toe
In je papieren CV staat je werkervaring, waar niet iedereen direct naar kijkt nu jij een geweldige videosollicitatie hebt opgestuurd. Bespreek daarom je opleiding en relevante werkervaring in je video, zodat je naast je persoonlijkheid en motivatie ook nog je overige skills toelicht.

Tip 8. Match met de kijker
Ja je bent geweldig en dat weet je, maar dat weet je kijker nog niet en dat is ook niet voor iedereen vanzelfsprekend. Houdt het luchtig en praat niet met té veel lof over jezelf, daar trapt de kijker zo doorheen. Bespreek waar je goed in bent, wat jou zo sterk maakt in je werk en geef wat goede voorbeelden uit de praktijk.

Tip 9. Be creative
Een videosollicitatie is jouw unieke kans om écht te laten zien wat jou nou zo speciaal maakt. Je zal echter niet de enige zijn die zo over zichzelf denkt en ook jouw videosollicitatie zal zich moeten onderscheiden van de rest. Wees daarom creatief, geef eens wat leuke voorbeelden over jezelf, hoe zien anderen jou of maak eens een grapje. Wees creatief en zorg dat ze jouw videosollicitatie onthouden!

Tip 10.Wees spontaan, be yourself
In een videosollicitatie gaat het om jou, waarbij het niet nodig is om alles van een script te lezen. Wees daarom spontaan, enthousiast en vooral jezelf!

Succes met recorden!

Op www.attitudeworks.nl krijgen hospitality talenten de unieke kans om met een videosollicitatie te solliciteren op de nieuwste horeca vacatures. Naast een videosollicitatie krijgen kandidaten ook de mogelijkheid om een videoCV aan hun persoonlijk profiel te linken, wat zowel horeca talent als werkgever nog sneller met elkaar verbindt en waarbij alles draait om attitude en personality.

 

Deel deze pagina