phone  020-2258433       email  info@attitudeworks.nl
hotel vacatures website bell
Vind jouw horeca vacature
Zoek vacatures
Zoek kandidaten
 

Employer Branding, wat houdt dat nou precies is?

Employer Branding, heeft u er wel eens van gehoord? Dat het hebben van een sterk merk vanzelfsprekend is, zal niemand ontkennen. Maar wanneer heeft u voor het laatst uw vacatureteksten doorgelezen, of gecheckt welke foto’s er naast uw vacatures staan? Uw (potentiele) gasten herkeennen uw merk vast en zeker en weten waar uw hotel voor staat. De kans is echter groot dat werkzoekenden niet direct kunnen herleiden waar uw hotel voor staat als werkgever. Het hebben van een sterk en duidelijk werkgeversimago, ofwel Employer Brand is van groot belang om de juiste talenten te recruiten, maar ook om sterke werknemers te behouden.In dit artikel zal ik u een aantal voordelen van sterke Employer Branding geven, samen met waardevolle tips die u direct kunt toepassen.

Uw recruitment wordt effectiever

Het hebben van een sterk werkgeversimago zal ervoor zorgen dat het aantrekken van talent sneller gaat. Als uw hotel zich sterk profileert als preferred employer, met een duidelijke waarde propositie en opvallende vacatures, gaan kandidaten sneller op uw vacatures solliciteren. Doordat u sneller – en meer sollicitaties ontvangt, verkleint u de tijd dat vacatures open staan. Het hebben van een sterk en duidelijk werkgeversimago, betekend vaak ook dat HR managers – en afdelingshoofden dit zo naar voren kunnen brengen tijdens interviews, wat de kans verhoogd dat twijfelende sollicitanten over de streep worden getrokken.

U trekt betere mensen aan – en behoud de juiste werknemers

U wilt dat uw hotel qua product en service competitief sterk is. Dit competitief voordeel valt of staat echter met de juiste werknemers en hier komt een sterke Employer Branding bij kijken. Door de bedrijfscultuur op de juiste manier naar buiten te brengen verhoogt dit de kans op het aantrekken van de beste kandidaten Manieren waarop een bedrijfscultuur naar buiten gebracht kan worden zijn; duidelijke vacatureteksten, het juiste beeld materiaal en het persoonlijk maken van de message.Tegelijkertijd helpt het hebben van een sterk werkgeversimago voor het behoud van uw personeel. Wanneer uw hotel zich beter profileert dan uw concurrenten, kan dit de loyaliteit van uw medewerkers verhogen. Een sterk werkgeversimago kan een gevoel van trots creëeren onder uw medewerkers, wat wederom de loyaliteit van uw team vergroot. Een bijkomend voordeel hiervan is dat u minder tijd – en kosten kwijt bent aan het trainen van nieuw personeel.

Connect met millenials

Een groot deel van uw medewerkers bestaat uit millenials; mensen geboren tussen 1980 en 2000. Om millenials te behouden in uw organisatie is het belangrijk dat zij op de juiste manier benaderd worden zodat zij zich kunnen identificeren met uw merk – en als organisatie. Om millenials succesvol te recruiten voor uw hotel is het dan ook van groot belang dat uw vacature teksten pakkend zijn, uniek en dat uw bedrijfscultuur goed beschreven wordt. Een sterke Employer Brand is uitermate belangrijk om u als hotel te onderscheiden van uw concurrentie en om millenials aan te spreken, speelt Social Media een cruciale rol. Daarbij staat de volgende generatie al aan uw deur te kloppen om te komen werken in uw organisatie. Hoe gaat u inspelen op de Generation Z?

AttitudeWorks is een expert op het gebied van Employer Branding en werkt samen met hotels om hun werkgeversimago te versterken. Wilt u weten hoe het met uw Employer Branding staat en hoe dit uw organisatie kan helpen in het vinden – en behouden van de beste horeca talenten? Neem dan direct contact met ons op.

Klik op Ja om contact met ons op te nemen om meer over Employer Branding te weten te komen

Deel deze pagina